Qatar Airways lanseaza o companie aeriana in Arabia Saudita

Qatar AirwaysConducerea companiei aeriene Qatar Airways si-a anuntat interesul de a lansa un nou operator aerian in Arabia Saudita. In prima etapa, Akbar Al Baker, seful Qatar Airways, a discutat cu Printul Fahad bin Abdullah Al Saud pentru posibilitatea de a rula curse catre destinatii cheie din Arabia Saudita. Al Baker considera ca piata din Arabia Saudita ofera o multime de posibilitati de calatorie pentru pasagerii internationali, fiind o zona cu un potential de crestere foarte mare.

Arabia Saudita – Doha

In timpul intalnirii cu oficialii din Arabia Saudita, Akbar Al Baker a declarat ca este dispus sa investeasca in lansarea unei noi companii aeriene care sa opereze zboruri ieftine intre Arabia Saudita si Doha. AL Baker a declarat ca decizia de a inaugura o companie aeriana low cost, survine in urma costurile reduse de operare in regiunea Arabiei Saudite. Conducerea Qatar Airways a declarat ca este dispusa sa investeasca masiv pe piata aviatica din Regat, dar doreste sa negocieze tarife de operare avantajoase. Akbar Al Baker a anuntat ca in luna septembrie se va intalni cu reprezentantii guvernului arab si vor negocia posibilitatile de creare a unui program de zbor complex in regiune.

Qatar AirwaysFlexjet

Planurile Qatar Airways au in vedere extinderea la nivel global pentru a reduce efectele negative ale crizei economice actuale. De curand, Qatar Airways a anuntat incheiarea unui parteneriat strategic cu furnizorul de avioane cu reactie Flexjet, parteneriat care presupune inaugurarea unui program de zbor operat de avioane cu reactie pentru aproximativ 5 000 de destinatii. Programul de zbor ce va fi dezvoltat de Flexjet si Qatar Airways include printre destinatii orase precum: New York, Houston, Montreal, dar si multiple destinatii din statul american California.

Qatar Airways este o companie aeriana cu sediul central in Doha, ce opereaza peste 108 zboruri saptamanale catre 115 destinatii internationale. Cu un numar de peste 20 000 de angajati, operatorul arab detine o flota de 100 de aeronave, majoritatea fiind model Airbus.